Pentusilla on hurja kasvuvauhti päällä. Kaikki taapertavat jo reippaasti, vinkuvat, haukkuvat ja telmivätkin jo vähän keskenään. Ne ovat ulkoilleet ahkerasti, kun on ollut niin hienot säät. Pami kävi lääkärintarkastuksessa perjantaina: äityli voi loistavasti ja kaikki on kunnossa. Pari tikkiä napsaistiin vielä pois, kun en niitä itse saanut kaiveltua. Näinä päivinä sekä emoilla että pennuilla on matokuuri meneillään.

Pennuilla on ollut myös paljon ihmiskontakteja ja seurustelua: Lauantaina Koukin tytöt ja sunnuntaina Hanna. Myös Jatsi- täti kävi vilkaisemassa pikkuisia, mutta ei ollut kovin innostunut moisista ipanoista. Pamikin oli sitä mieltä, ettei Jatsi ymmärrä lastenhoidosta, ja kävi Jatsin ja pentujen väliin makaamaan.

Eilen pikkuiset saivat ensimmäisen kerran kiinteää ruokaa; maissipuuro maistui loistavasti! Sen jälkeen pitikin kylvettää koko porukka, koska kaikki olivat puurossa kulmakarvoja ja kyynärpäitä myöten, olipa joku tunkenut puuronaamansa toisen hännän allekin. Pentujen kylvetyksen ja kuivauksen jälkeen oli vuorossa tuvan siivous - miten ne ehtivätkin sotkea puurolla jopa keinutuolin jalakset! Tänään aamupuuron syönti kävi jo huomattavasti siistimmin.

Hanna otti kuvia.